Het verschil tussen de intrinsieke en venale waarde?

Kopen

Augustus Van Renterghem

Bij het schatten van de waarde van een huis zijn intrinsieke waarde en venale waarde cruciale termen. In deze blog leggen we uit hoe deze waarden de sleutel zijn tot het ontrafelen van de werkelijke waarde van je thuis.

In ons taxatieverslag nemen we termen zoals 'intrinsieke waarde' en 'venale waarde' onder de loep. Deze termen zijn cruciaal voor het vaststellen van de waarde van je woning en hebben invloed op zowel de verwachtingen van de verkoper als de beslissingen van de koper.

Intrinsieke waarde: de basis van je huis

De intrinsieke waarde is eigenlijk de optelsom van je grondwaarde en de waarde van je huis, rekening houdend met de sleet volgens de ABEX-index. Deze index helpt bij het bepalen van de huidige waarde van de constructie door de nieuwbouwwaarde aan te passen voor slijtage en leeftijd. Het geeft je een helder beeld van wat je bezit aan pure materialen en grond.

De ABEX-index werkt als een soort kilometerstand voor je huis. Net zoals die kilometerstand bij een auto laat zien hoeveel hij gebruikt is, laat de ABEX-index zien hoe 'gebruikt' je huis is. Hiermee passen we de nieuwwaarde van je huis aan naar wat het nu, na al die jaren, nog waard is. Zo krijg je een duidelijk cijfer: de intrinsieke waarde van je thuis.

Venale Waarde: je huis op de markt

En dan is er de venale waarde, wat eigenlijk het hart vormt van wat Bordes doet. Het gaat niet alleen om de stenen en de grond, maar ook om hoe je woning zich verhoudt tot de markt. Hoe presenteren we je huis? Hoe onderscheidt het zich van anderen? Dit is waar onze expertise ligt. We zetten je huis op de meest ideale manier in de schijnwerpers, waardoor potentiële kopers niet alleen zien wat het is, maar wat het zou kunnen zijn. Dit is de waarde die je creëert wanneer je jouw huis niet alleen te koop zet, maar het ook verkoopt.

Bij Bordes zorgen we ervoor dat deze twee waarden hand in hand gaan. Door een grondig begrip van de intrinsieke waarde en het optimaliseren van de venale waarde, helpen we je om jouw woning voor de beste prijs op de markt te brengen. Benieuwd naar de venale waarde van jouw woning?

Een professionele schatting van je woning?

Een marktconforme en correcte waardebepaling van je pand vormt het fundament van de succesvolle verkoop. We schatten je woning vrijblijvend en staan uiteraard graag klaar voor de effectieve verkoop. Met een doeltreffende strategie en een professionele opvolging.
Vraag je gratis schatting aan