Hoe vergroot ik mijn kansen als kandidaat-huurder?

Huren

Augustus Van Renterghem

Op een Bordes-bezoekdag ben je vaak niet de enige kandidaat-huurder geïnteresseerd in de woning of het appartement. Hoe kan je ervoor zorgen dat je een onvergetelijke indruk achterlaat bij onze makelaar en dus ook de verhuurder?

Misschien kies je bewust om een woning of appartement te huren of misschien is kopen momenteel niet voor jou weggelegd. Leuke woningen of appartementen trekken in ieder geval steeds meer huurders. En dat kan intimiderend zijn.

Om jouw kansen te vergroten en gekozen te worden door de vastgoedmakelaar en/of eigenaar kan je een boel doen. Let's go!

  1. Kom op tijd. De bezichtiging is jouw eerste indruk op ons en zet een precedent voor wat komen gaat.
  2. Haal je beste glimlach boven en gebruik je charmes op onze makelaars. Als wij ons goed voelen bij jou dan zullen we jouw kandidatuur ook zelfzeker durven verdedigen bij de verhuurder.
  3. Bewijs je solvabiliteit (hoeveel je verdient) aan de hand van loonfiches, je aanslagbiljet, een bewijs van vervangingsinkomen, of een solvabiliteitsattest van de bank. Dit is absoluut niet nodig vooraf het inplannen van de bezichtiging maar iets waar je best wel op anticipeert eens je verliefd wordt op de woning. Naast loon zijn ook kinderbijslag, alimentatie, sociale uitkeringen en pensioen een vorm van inkomen.
  4. Toon eventueel aan dat je je huidige huur comfortabel kunt betalen. Via jouw online banking kan je eenvoudig een pdf exporteren van jouw overschrijvingsbewijzen. Als je kan aantonen dat je al maanden of jaren trouw betaalt aan je huidige verhuurder dan stelt dat de nieuwe verhuurder ongetwijfeld gerust.
  5. De makelaar vraagt je hoogstwaarschijnlijk naast jouw bewijs van solvabiliteit ook om een kort motivatiemailtje. Of waarom jij de perfecte huurder bent. Dit is natuurlijk niet verplicht maar weet dat er altijd wel iemand is die dat wel doet. En vaak is het dan voor de verhuurder makkelijk kiezen. Vertel wat meer over jezelf als persoon en voeg er een leuke foto aan toe.

Een Bordes-makelaar gaat veelal op zijn gevoel bij een huurder af. Focus daar eerst op. Tijdens de bezoekdag krijg je dan meer concrete instructies over het verdere administratieve verloop van jouw kandidaatstelling.