Timing is cruciaal

Verkopen

Augustus Van Renterghem

Hoe langer een woning te koop staat, hoe kleiner de kans dat u nog de juiste prijs krijgt.

Hoe langer een woning te koop staat, hoe kleiner de kans dat u nog de juiste prijs krijgt. Uit cijfers van Logic-Immo blijkt dat een particuliere verkoper gemiddeld 96 dagen nodig heeft om een koper te vinden. Dat is natuurlijk veel te lang. De beste deal doet u binnen de maand.

Een particuliere verkoper die graag zelf eerst zonder makelaar probeert te verkopen, probeert dat gemiddeld 2 maand vooraleer hij hulp inroept. Bij zo’n valse start is in de meeste gevallen jammer genoeg de schade berokkend. Het is onmogelijk om dan nog dezelfde prijs te krijgen als wanneer u meteen een koper had gevonden.

Kandidaat-kopers zijn meer dan bereid te betalen voor een woning die hen prikkelt en enthousiast maakt. Maar niemand wordt nog wild van een woning die al meermaals in zijn zoektocht tevoorschijn kwam of op de 2e pagina van een portaalsite staat.

Bordes Merelbeke bijvoorbeeld, verkoopt meer dan 85% van haar woningen op de eerste of tweede bezoekdag. Dat wil zeggen, na twee of drie weken. Van die woningen verkoopt meer dan 80% aan of zelfs boven de gevraagde prijs.

Een professionele schatting van je woning?

Een marktconforme en correcte waardebepaling van je pand vormt het fundament van de succesvolle verkoop. We schatten je woning vrijblijvend en staan uiteraard graag klaar voor de effectieve verkoop. Met een doeltreffende strategie en een professionele opvolging.
Vraag je gratis schatting aan