Vastgoedmythe #1

Verkopen

Augustus Van Renterghem

De komende 9 weken doen we de meest courante vastgoedmythes uit de doeken.

Vastgoedmythes zijn veelal gebaseerd op een aantal vooroordelen waarmee de vastgoedsector te kampen heeft of denkbeelden die met een vastgoedmakelaar worden geassocieerd. Bordes is jong en verzet zich tegen elke vorm van cowboygedrag.

De komende 9 weken doen we de meest courante mythes uit de doeken.

Vastgoedmythe #1: "De rondleidingen in mijn huis doe ik best helemaal zelf. Want ik ken mijn huis het beste."

Aan uw woning hangt een emotionele waarde vast. U heeft er geweldige herinneringen gemaakt, u bent trots op eigen verbouwwerk of u verhuist omdat u er niet graag heeft gewoond. Deze emoties zijn geen goede leidraad bij onderhandelingen of prijszetting en zijn duidelijk voelbaar tijdens een rondleiding.

Als u van uw woning houdt leidt dat meestal tot een overschatting en een moeilijke, trage verkoop. Ontmoet u fijne kopers die het volgens u verdienen om hun levensverhaal verder in uw huis te schrijven, dan verkoopt u hoogstwaarschijnlijk te goedkoop omdat u een klik voelt met de kopers.

Een Bordes-makelaar heeft geen persoonlijke geschiedenis met uw woning. Hij start met een objectieve prijszetting die de reële waarde van uw huis weerspiegelt. Hij functioneert als buffer tussen u en de koper en handelt enkel naar zijn onderhandelingsvaardigheden, niet naar zijn emoties. Een koper voelt zich overigens meer op zijn gemak bij een makelaar en durft eerlijker zijn tijdens een rondleiding.

Geïnteresseerd om met ons samen te werken?

Neem contact op