Ruime ééngezinswoning met drie slaapkamers en dubbele garage.

Heirweg Zuid 7, 8770 Ingelmunster
 • Slaapkamers

  3

 • Bewoonbare opp.

  166 m²

 • Grond

  600 m²

 • EPC

  665 kWh/m²

€ 660

Beschrijving

Deze halfopen bebouwing met drie slaapkamers beschikt over een bewoonbare oppervlakte van ca. 166 m² (volgens plannen). De woning geniet van een rustige ligging maar is toch vlot bereikbaar via diverse invalswegen en in de nabijheid van scholen, winkels en station.

Indeling

Gelijkvloers

inkomhal met toegang tot ruime woonkamer, aansluitend de eetruimte en uitgeruste keuken (voorzien van oven, keramische kookplaat, dampkap, vaatwasmachine en dubbele spoelbak). Verder beschikt de woning over een aantal achterliggende opslagruimtes, apart toilet, binnenkoer met tuin en dubbelde garage.

Eerste verdieping

Nachthal, drie slaapkamers (met rolluiken), inbouwkast en badkamer (voorzien van douche, tweede toilet en lavabomeubel). Via het trapluik is de geïsoleerde zolderruimte te bereiken.

Technisch

 • Centrale verwarming op aardgas
 • Dubbele beglazing

Troeven

 • Kelder aanwezig
 • Zonnige tuin
 • Beschikbaar vanaf 1 mei

Benieuwd?

Robin organiseert voor deze woning bezoeken ter plaatse, mits het maken van een afspraak via 051 67 67 57.

Algemeen

 • Referentie VH22021RS
 • Type Huis
 • Bouwtype Halfopen
 • Algemene staat Instapklaar
 • Beschikbaarheid 01-04-2022
 • Oriëntatie tuin Noord
 • EPC 665 kWh/m²
 • Grond 600 m²
 • Bewoonbare opp. 166 m²
 • Voorzieningen Elektriciteit, Aardgas, Stadswater, Riolering, Internet, Telefoon
 • Omgeving Omgeving school, Rustig, Kalm

Robin staat voor je klaar

Wij kennen de buurt als onze broekzak en beantwoorden graag al je vragen over dit pand.

Contacteer Robin

Interesse?

Ruime ééngezinswoning met drie slaapkamers en dubbele garage.

Heirweg Zuid 7, 8770 Ingelmunster

€ 660

Contacteer Robin

Veelgestelde vragen bij het huren van vastgoed

Alle vragen bekijken
Zijn rookmelders verplicht?

Ja, uiterlijk op 1 januari 2020 moesten alle woningen in Vlaanderen over de nodige rookmelders of branddetectie systeem beschikken. De verplichting is zowel van toepassing voor huurwoningen als voor woningen die je als eigenaar zelf bewoont. De huurder wordt dan op zijn beurt verplicht de batterijen (indien van toepassing) tijdig te vervangen. Als een woning hier niet aan voldoet, wordt ze in de regel als ‘niet-conform’ beschouwd.

Meer info: www.vlaanderen.be

Is een conformiteitsattest verplicht voor huurwoningen?

Neen, een conformiteitsattest is niet verplicht bij het verhuren van een woning tenzij de gemeente het via een gemeentelijk regelement wel verplicht. Toch wordt het steeds aangeraden om dit als eigenaar te voorzien. Een attest bevestigt namelijk dat je aan de geldende normen voldoet. De kostprijs van een conformiteitsattest wordt gemeentelijk bepaald.

Meer info: www.vlaanderen.be

Voor welke termijn ben ik als huurder beschermd bij handelshuur?

De overeenkomst wordt afgesloten voor minimaal 9 jaar. Dat geeft de handelshuurder een grotere zekerheid in tijd. Als huurder kan je het contract om de 3 jaar opzeggen met een aangetekend schrijven (minstens voor de 3-jaarlijkse vervaldatum). Ook de verhuurder kan de overeenkomst om de 3 jaar opzeggen, maar dan moet hij een periode van 1 jaar voor de 3-jaarlijkse vervaldag respecteren. Als de verhuurder opzegt, dan moeten wel 3 extra voorwaarden vervuld zijn:

 • Het moet gaan om een geschreven huurcontract.

 • Hij moet het pand zelf voor handel in gebruik nemen of de handel laten uitoefenen door 1 van de in de wet vermelde personen.

 • De mogelijkheid moet uitdrukkelijk in de lopende handelshuurovereenkomst voorzien zijn.

Als huurder heb je bovendien recht op 3 huurhernieuwingen van de handelshuurovereenkomst. Je krijgt als huurder na 9 jaar het voorecht om de overeenkomst te vernieuwen en jouw handel voort te zetten. Die hernieuwing moet je aanvragen ten vroegste 18 maanden en ten laatste 15 maanden voor het eindigen van de lopende huurperiode van 9 jaar. In totaal biedt het huurcontract dus een bescherming van 36 jaar. De verhuurder kan huurvernieuwing onder bepaalde voorwaarden wel weigeren.

Info: www.vlaanderen.be

Hoeveel maanden bedraagt de huurwaarborg bij het huren van een woning?

Voor huurovereenkomsten gesloten vanaf 1 januari 2019 mag de verhuurder een huurwaarborg van maximaal 3 maanden huur vragen. Bij oudere huurcontracten kan de verhuurder niet eisen dat de huurder, bij een eerder vastgezette waarborg van 2 maanden, een 3de maand bijbetaalt.

Meer info: www.vlaanderen.be

Kan je een woninghuurovereenkomst afsluiten voor langer dan 9 jaar?

Ja, dat kan. Huurovereenkomsten met een duurtijd langer dan 9 jaar moeten wel verleden worden bij de notaris.

Meer info: www.woninghuur.vlaanderen en www.notaris.be

Waarom is een gedetailleerde plaatsbeschrijving belangrijk?

Op het einde van de huur moet de huurder de woning in dezelfde staat teruggeven. Is er bijkomende schade? Dan moet de huurder die herstellen, tenzij het om normale slijtage of overmacht gaat, of wanneer hij bewijst dat de verhuurder voor de herstelling moet instaan. Indien er geen plaatsbeschrijving aanwezig is, neemt men aan dat de woning op het einde van de huur nog in oorspronkelijke staat is. De huurder is dan niet verantwoordelijk voor schade tenzij de verhuurder kan bewijzen dat de huurder deze veroorzaakt heeft, maar zonder plaatsbeschrijving is dat erg moeilijk.

Meer info: www.woninghuur.vlaanderen

Moet ik als huurder een brandverzekering afsluiten voor mijn huurwoning?

Ja, als huurder moet je een verzekering afsluiten. Als huurder ben je namelijk aansprakelijk voor brand- en waterschade tenzij je kan bewijzen dat je niets aan de brand kan doen. Ook de eigenaar is verplicht om een brandverzekering af te sluiten.

Meer info: www.woninghuur.vlaanderen