Ruime alleenstaande villa met drie slaapkamers en zwembad

Leenstraat 89, 8870 Izegem
 • Slaapkamers

  3

 • Bewoonbare opp.

  355 m²

 • Grond

  1897 m²

 • EPC

  216 kWh/m²

€ 1.595

Beschrijving

Ontdek de vele troeven van deze moderne villa gelegen in het hartje van de Bosmolens met onmiddellijke nabijheid van de Rijksweg, het op- en afrittencomplex E403 en stad Izegem. Dankzij zijn hedendaagse, moderne architectuur en afwerking geniet u elke dag opnieuw van een uitgebreid pakket aan comfort. Deze piramidewoning is gelegen op een perceel van ca. 1897 m² en beschikt over een bewoonbare oppervlakte van ca. 355 m².

Indeling

Gelijkvloers

Bij het betreden van de woning komt u terecht in een open trappenhal met apart gastentoilet. In het linker gedeelte van de woning bevindt zich de dubbele garage (met elektrische poorten), wasruimte met ingemaakte kasten en een extra ruimte dewelke u naar eigen behoefte kan inrichten. Verder beschikt de woning op het gelijkvloers over een volledig open geïnstalleerde keuken met eetplaats en bureauhoek. De lichtrijke en open leefruimte met open haard biedt u onmiddellijke toegang tot het ruime zonneterras.

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping vindt u de master bedroom (met ligbad, dubbel lavabomeubel en dressing), nachthal en twee slaapkamers met een gedeelde badkamer (twee toiletten, douche, lavabomeubel).

Exterieur

De tuin beschikt over een buitenzwembad van 13 x 3,50 M, ruim zonneterras, poolhouse (met tweede keuken, toilet en regendouche) en resterend gedeelte in gras en oprit afgesloten met elektrische poorten.

Technisch

 • 18 zonnepanelen
 • Zonnewering
 • Alarmsysteem
 • Het onderhoudscontract van het zwembad (en evt. tuin) dient overgenomen te worden
 • EPC 216 kWh/m²
 • Vrij vanaf 1 november 2022

Troeven

 • Kwaliteitsvolle afwerking
 • Unieke woning
 • Gunstige ligging

Benieuwd?

Lies organiseert voor deze woning bezoeken ter plaatse, mits het maken van een afspraak via 051 67 67 57.

Algemeen

 • Referentie VH22077LV
 • Type Huis
 • Bouwtype Open
 • Algemene staat Instapklaar
 • Beschikbaarheid 1 november 2022
 • EPC 216 kWh/m²
 • Grond 1897 m²
 • Bewoonbare opp. 355 m²
 • Voorzieningen Elektriciteit, Aardgas, Stadswater, Riolering, Internet, Alarm, Vloerverwarming, Zonnepanelen
 • Omgeving Stadsrand, Woonkern

Lies staat voor je klaar

Wij kennen de buurt als onze broekzak en beantwoorden graag al je vragen over dit pand.

Contacteer Lies

Interesse?

Ruime alleenstaande villa met drie slaapkamers en zwembad

Leenstraat 89, 8870 Izegem

€ 1.595

Contacteer Lies

Veelgestelde vragen bij het huren van vastgoed

Alle vragen bekijken
Zijn rookmelders verplicht?

Ja, uiterlijk op 1 januari 2020 moesten alle woningen in Vlaanderen over de nodige rookmelders of branddetectie systeem beschikken. De verplichting is zowel van toepassing voor huurwoningen als voor woningen die je als eigenaar zelf bewoont. De huurder wordt dan op zijn beurt verplicht de batterijen (indien van toepassing) tijdig te vervangen. Als een woning hier niet aan voldoet, wordt ze in de regel als ‘niet-conform’ beschouwd.

Meer info: www.vlaanderen.be

Is een conformiteitsattest verplicht voor huurwoningen?

Neen, een conformiteitsattest is niet verplicht bij het verhuren van een woning tenzij de gemeente het via een gemeentelijk regelement wel verplicht. Toch wordt het steeds aangeraden om dit als eigenaar te voorzien. Een attest bevestigt namelijk dat je aan de geldende normen voldoet. De kostprijs van een conformiteitsattest wordt gemeentelijk bepaald.

Meer info: www.vlaanderen.be

Voor welke termijn ben ik als huurder beschermd bij handelshuur?

De overeenkomst wordt afgesloten voor minimaal 9 jaar. Dat geeft de handelshuurder een grotere zekerheid in tijd. Als huurder kan je het contract om de 3 jaar opzeggen met een aangetekend schrijven (minstens voor de 3-jaarlijkse vervaldatum). Ook de verhuurder kan de overeenkomst om de 3 jaar opzeggen, maar dan moet hij een periode van 1 jaar voor de 3-jaarlijkse vervaldag respecteren. Als de verhuurder opzegt, dan moeten wel 3 extra voorwaarden vervuld zijn:

 • Het moet gaan om een geschreven huurcontract.

 • Hij moet het pand zelf voor handel in gebruik nemen of de handel laten uitoefenen door 1 van de in de wet vermelde personen.

 • De mogelijkheid moet uitdrukkelijk in de lopende handelshuurovereenkomst voorzien zijn.

Als huurder heb je bovendien recht op 3 huurhernieuwingen van de handelshuurovereenkomst. Je krijgt als huurder na 9 jaar het voorecht om de overeenkomst te vernieuwen en jouw handel voort te zetten. Die hernieuwing moet je aanvragen ten vroegste 18 maanden en ten laatste 15 maanden voor het eindigen van de lopende huurperiode van 9 jaar. In totaal biedt het huurcontract dus een bescherming van 36 jaar. De verhuurder kan huurvernieuwing onder bepaalde voorwaarden wel weigeren.

Info: www.vlaanderen.be

Hoeveel maanden bedraagt de huurwaarborg bij het huren van een woning?

Voor huurovereenkomsten gesloten vanaf 1 januari 2019 mag de verhuurder een huurwaarborg van maximaal 3 maanden huur vragen. Bij oudere huurcontracten kan de verhuurder niet eisen dat de huurder, bij een eerder vastgezette waarborg van 2 maanden, een 3de maand bijbetaalt.

Meer info: www.vlaanderen.be

Kan je een woninghuurovereenkomst afsluiten voor langer dan 9 jaar?

Ja, dat kan. Huurovereenkomsten met een duurtijd langer dan 9 jaar moeten wel verleden worden bij de notaris.

Meer info: www.woninghuur.vlaanderen en www.notaris.be

Waarom is een gedetailleerde plaatsbeschrijving belangrijk?

Op het einde van de huur moet de huurder de woning in dezelfde staat teruggeven. Is er bijkomende schade? Dan moet de huurder die herstellen, tenzij het om normale slijtage of overmacht gaat, of wanneer hij bewijst dat de verhuurder voor de herstelling moet instaan. Indien er geen plaatsbeschrijving aanwezig is, neemt men aan dat de woning op het einde van de huur nog in oorspronkelijke staat is. De huurder is dan niet verantwoordelijk voor schade tenzij de verhuurder kan bewijzen dat de huurder deze veroorzaakt heeft, maar zonder plaatsbeschrijving is dat erg moeilijk.

Meer info: www.woninghuur.vlaanderen

Moet ik als huurder een brandverzekering afsluiten voor mijn huurwoning?

Ja, als huurder moet je een verzekering afsluiten. Als huurder ben je namelijk aansprakelijk voor brand- en waterschade tenzij je kan bewijzen dat je niets aan de brand kan doen. Ook de eigenaar is verplicht om een brandverzekering af te sluiten.

Meer info: www.woninghuur.vlaanderen