Appartement met twee slaapkamers gelegen in hartje Izegem

Roeselaarsestraat 48 3, 8870 Izegem
 • Slaapkamers

  2

 • Bewoonbare opp.

  84.87 m²

 • EPC

  255 kWh/m²

€ 550

Beschrijving

Dit tweeslaapkamer appartement met een bewoonbare oppervlakte van ca. 85 m² (volgens EPC-attest) is gelegen op de tweede verdieping in de stadskern van Izegem, op wandelafstand van allerlei handelszaken en het openbaar vervoer. Het appartement geniet bovendien van een uitstekende bereikbaarheid dankzij de onmiddellijke nabijheid van de Rijksweg en het op- en afrittencomplex E403.

Indeling

Interieur

Inkomhal voorzien van ingemaakte kasten, apart gastentoilet, ruime en lichtrijke leefruimte met annex de geïnstalleerde keuken (voorzien van keramische kookplaat, dampkap, oven, koelkast, diepvries en dubbele spoelbak). Verder beschikt het appartement over 2 slaapkamers die beide toegang geven tot het terras en een badkamer (voorzien van ligbad/douche en lavabomeubel).

Exterieur

Het appartement beschikt over een terras aan de achterzijde.

Technisch

 • CV op aardgas
 • Kelderberging
 • Open haard mag niet gebruikt worden
 • Provisie gemeenschappelijke kosten: 50 EUR/maand
 • Beschikbaar vanaf 1 februari 2023

Troeven

 • Gunstige ligging
 • Ruime en lichtrijke leefruimte
 • Voorzien van zonnescreens

Benieuwd?

Eline organiseert voor dit appartement bezoeken ter plaatse, mits het maken van een afspraak via 051 67 67 57.

Algemeen

 • Referentie VH22113EV
 • Type Appartement
 • Bouwtype Gesloten
 • Algemene staat Instapklaar
 • EPC 255 kWh/m²
 • Bewoonbare opp. 84.87 m²
 • Voorzieningen Elektriciteit, Aardgas, Stadswater, Internet, Distributie, Videofoon
 • Omgeving Omgeving school, Centrum, Stad

Eline staat voor je klaar

Wij kennen de buurt als onze broekzak en beantwoorden graag al je vragen over dit pand.

Contacteer Eline

Interesse?

Appartement met twee slaapkamers gelegen in hartje Izegem

Roeselaarsestraat 48 3, 8870 Izegem

€ 550

Contacteer Eline

Veelgestelde vragen bij het huren van vastgoed

Alle vragen bekijken
Zijn rookmelders verplicht?

Ja, uiterlijk op 1 januari 2020 moesten alle woningen in Vlaanderen over de nodige rookmelders of branddetectie systeem beschikken. De verplichting is zowel van toepassing voor huurwoningen als voor woningen die je als eigenaar zelf bewoont. De huurder wordt dan op zijn beurt verplicht de batterijen (indien van toepassing) tijdig te vervangen. Als een woning hier niet aan voldoet, wordt ze in de regel als ‘niet-conform’ beschouwd.

Meer info: www.vlaanderen.be

Is een conformiteitsattest verplicht voor huurwoningen?

Neen, een conformiteitsattest is niet verplicht bij het verhuren van een woning tenzij de gemeente het via een gemeentelijk regelement wel verplicht. Toch wordt het steeds aangeraden om dit als eigenaar te voorzien. Een attest bevestigt namelijk dat je aan de geldende normen voldoet. De kostprijs van een conformiteitsattest wordt gemeentelijk bepaald.

Meer info: www.vlaanderen.be

Voor welke termijn ben ik als huurder beschermd bij handelshuur?

De overeenkomst wordt afgesloten voor minimaal 9 jaar. Dat geeft de handelshuurder een grotere zekerheid in tijd. Als huurder kan je het contract om de 3 jaar opzeggen met een aangetekend schrijven (minstens voor de 3-jaarlijkse vervaldatum). Ook de verhuurder kan de overeenkomst om de 3 jaar opzeggen, maar dan moet hij een periode van 1 jaar voor de 3-jaarlijkse vervaldag respecteren. Als de verhuurder opzegt, dan moeten wel 3 extra voorwaarden vervuld zijn:

 • Het moet gaan om een geschreven huurcontract.

 • Hij moet het pand zelf voor handel in gebruik nemen of de handel laten uitoefenen door 1 van de in de wet vermelde personen.

 • De mogelijkheid moet uitdrukkelijk in de lopende handelshuurovereenkomst voorzien zijn.

Als huurder heb je bovendien recht op 3 huurhernieuwingen van de handelshuurovereenkomst. Je krijgt als huurder na 9 jaar het voorecht om de overeenkomst te vernieuwen en jouw handel voort te zetten. Die hernieuwing moet je aanvragen ten vroegste 18 maanden en ten laatste 15 maanden voor het eindigen van de lopende huurperiode van 9 jaar. In totaal biedt het huurcontract dus een bescherming van 36 jaar. De verhuurder kan huurvernieuwing onder bepaalde voorwaarden wel weigeren.

Info: www.vlaanderen.be

Hoeveel maanden bedraagt de huurwaarborg bij het huren van een woning?

Voor huurovereenkomsten gesloten vanaf 1 januari 2019 mag de verhuurder een huurwaarborg van maximaal 3 maanden huur vragen. Bij oudere huurcontracten kan de verhuurder niet eisen dat de huurder, bij een eerder vastgezette waarborg van 2 maanden, een 3de maand bijbetaalt.

Meer info: www.vlaanderen.be

Kan je een woninghuurovereenkomst afsluiten voor langer dan 9 jaar?

Ja, dat kan. Huurovereenkomsten met een duurtijd langer dan 9 jaar moeten wel verleden worden bij de notaris.

Meer info: www.woninghuur.vlaanderen en www.notaris.be

Waarom is een gedetailleerde plaatsbeschrijving belangrijk?

Op het einde van de huur moet de huurder de woning in dezelfde staat teruggeven. Is er bijkomende schade? Dan moet de huurder die herstellen, tenzij het om normale slijtage of overmacht gaat, of wanneer hij bewijst dat de verhuurder voor de herstelling moet instaan. Indien er geen plaatsbeschrijving aanwezig is, neemt men aan dat de woning op het einde van de huur nog in oorspronkelijke staat is. De huurder is dan niet verantwoordelijk voor schade tenzij de verhuurder kan bewijzen dat de huurder deze veroorzaakt heeft, maar zonder plaatsbeschrijving is dat erg moeilijk.

Meer info: www.woninghuur.vlaanderen

Moet ik als huurder een brandverzekering afsluiten voor mijn huurwoning?

Ja, als huurder moet je een verzekering afsluiten. Als huurder ben je namelijk aansprakelijk voor brand- en waterschade tenzij je kan bewijzen dat je niets aan de brand kan doen. Ook de eigenaar is verplicht om een brandverzekering af te sluiten.

Meer info: www.woninghuur.vlaanderen