Ruime woning met 4 slaapkamers in Nieuwenhove

Nieuwenhovestraat 56, 8790 Waregem
 • Slaapkamers

  4

 • Bewoonbare opp.

  423 m²

 • Grond

  541 m²

 • EPC-label

  epc-labels-vlaanderen

€ 875

Beschrijving

Centraal gelegen, ruime woning met 4 slaapkamers op een zuidgeoriënteerd perceel van 541m². Deze woonst is gunstig gelegen in het centrum van Nieuwenhove (Waregem) en bevindt zich aan de achterzijde van de bakkerij Tastoe.

Indeling

Gelijkvloers

Privatieve, afzonderlijke ingang met toegang tot de carport, inkomhal en leefruimte. Deze laatste is erg lichtrijk en heeft een gezellige zithoek met houthaard, een open eetruimte met doorkijk naar de volledig geïnstalleerde keuken met granieten werkblad die eveneens geniet van een eetgedeelte. Verder geniet de woning van een wasplaats (tegelijk ook de stookruimte).

Eerste verdieping

De private verdieping bestaat uit een nachthal, de volledig vernieuwde badkamer (2018 - douche, ligbad, wastafelmeubel, toilet), een berging en vier slaapkamers waarvan één doorgang geeft naar de bovenliggende ruime studio.

Tweede verdieping

De zolderverdieping voorziet een afzonderlijke ruime studio (afgewerkt in 2018) met douchekamer en achterliggende zolderruimte.

Exterieur

De tuin waarborgt privacy en beschikt tevens ook over een tuinhuis.

Technisch

 • CV op stookolie
 • Vaste forfaitaire kost voor water en elektriciteit (125EUR/maand)
 • Onmiddellijk beschikbaar

Troeven

 • Geen extra kosten naast verbruikskosten
 • Riante woonst met 4 slaapkamers
 • Voorliggende oprit voor wagen te stationeren

Benieuwd?

Maurits organiseert voor deze woning bezoeken ter plaatse, mits het maken van een afspraak via 056 98 03 03.

Algemeen

 • Referentie VH23021MV
 • Type Huis
 • Bouwjaar 1955
 • Jaar renovatie 2018
 • Algemene staat Instapklaar
 • Oriëntatie tuin Zuid
 • EPC 295 kWh/m² epc-labels-vlaanderen
 • Grond 541 m²
 • Bewoonbare opp. 423 m²
 • Kadastraal inkomen € 1095
 • Voorzieningen Elektriciteit, Stadswater, Riolering, Internet, Telefoon, Distributie, Airco, Stookolie, Septische put
 • Omgeving Centrum, Woonkern

Maurits staat voor je klaar

Wij kennen de buurt als onze broekzak en beantwoorden graag al je vragen over dit pand.

Contacteer Maurits

Interesse?

Ruime woning met 4 slaapkamers in Nieuwenhove

Nieuwenhovestraat 56, 8790 Waregem

€ 875

Contacteer Maurits

Veelgestelde vragen bij het huren van vastgoed

Alle vragen bekijken
Zijn rookmelders verplicht?

Ja, uiterlijk op 1 januari 2020 moesten alle woningen in Vlaanderen over de nodige rookmelders of branddetectie systeem beschikken. De verplichting is zowel van toepassing voor huurwoningen als voor woningen die je als eigenaar zelf bewoont. De huurder wordt dan op zijn beurt verplicht de batterijen (indien van toepassing) tijdig te vervangen. Als een woning hier niet aan voldoet, wordt ze in de regel als ‘niet-conform’ beschouwd.

Meer info: www.vlaanderen.be

Is een conformiteitsattest verplicht voor huurwoningen?

Neen, een conformiteitsattest is niet verplicht bij het verhuren van een woning tenzij de gemeente het via een gemeentelijk regelement wel verplicht. Toch wordt het steeds aangeraden om dit als eigenaar te voorzien. Een attest bevestigt namelijk dat je aan de geldende normen voldoet. De kostprijs van een conformiteitsattest wordt gemeentelijk bepaald.

Meer info: www.vlaanderen.be

Voor welke termijn ben ik als huurder beschermd bij handelshuur?

De overeenkomst wordt afgesloten voor minimaal 9 jaar. Dat geeft de handelshuurder een grotere zekerheid in tijd. Als huurder kan je het contract om de 3 jaar opzeggen met een aangetekend schrijven (minstens voor de 3-jaarlijkse vervaldatum). Ook de verhuurder kan de overeenkomst om de 3 jaar opzeggen, maar dan moet hij een periode van 1 jaar voor de 3-jaarlijkse vervaldag respecteren. Als de verhuurder opzegt, dan moeten wel 3 extra voorwaarden vervuld zijn:

 • Het moet gaan om een geschreven huurcontract.

 • Hij moet het pand zelf voor handel in gebruik nemen of de handel laten uitoefenen door 1 van de in de wet vermelde personen.

 • De mogelijkheid moet uitdrukkelijk in de lopende handelshuurovereenkomst voorzien zijn.

Als huurder heb je bovendien recht op 3 huurhernieuwingen van de handelshuurovereenkomst. Je krijgt als huurder na 9 jaar het voorecht om de overeenkomst te vernieuwen en jouw handel voort te zetten. Die hernieuwing moet je aanvragen ten vroegste 18 maanden en ten laatste 15 maanden voor het eindigen van de lopende huurperiode van 9 jaar. In totaal biedt het huurcontract dus een bescherming van 36 jaar. De verhuurder kan huurvernieuwing onder bepaalde voorwaarden wel weigeren.

Info: www.vlaanderen.be

Hoeveel maanden bedraagt de huurwaarborg bij het huren van een woning?

Voor huurovereenkomsten gesloten vanaf 1 januari 2019 mag de verhuurder een huurwaarborg van maximaal 3 maanden huur vragen. Bij oudere huurcontracten kan de verhuurder niet eisen dat de huurder, bij een eerder vastgezette waarborg van 2 maanden, een 3de maand bijbetaalt.

Meer info: www.vlaanderen.be

Kan je een woninghuurovereenkomst afsluiten voor langer dan 9 jaar?

Ja, dat kan. Huurovereenkomsten met een duurtijd langer dan 9 jaar moeten wel verleden worden bij de notaris.

Meer info: www.woninghuur.vlaanderen en www.notaris.be

Waarom is een gedetailleerde plaatsbeschrijving belangrijk?

Op het einde van de huur moet de huurder de woning in dezelfde staat teruggeven. Is er bijkomende schade? Dan moet de huurder die herstellen, tenzij het om normale slijtage of overmacht gaat, of wanneer hij bewijst dat de verhuurder voor de herstelling moet instaan. Indien er geen plaatsbeschrijving aanwezig is, neemt men aan dat de woning op het einde van de huur nog in oorspronkelijke staat is. De huurder is dan niet verantwoordelijk voor schade tenzij de verhuurder kan bewijzen dat de huurder deze veroorzaakt heeft, maar zonder plaatsbeschrijving is dat erg moeilijk.

Meer info: www.woninghuur.vlaanderen

Moet ik als huurder een brandverzekering afsluiten voor mijn huurwoning?

Ja, als huurder moet je een verzekering afsluiten. Als huurder ben je namelijk aansprakelijk voor brand- en waterschade tenzij je kan bewijzen dat je niets aan de brand kan doen. Ook de eigenaar is verplicht om een brandverzekering af te sluiten.

Meer info: www.woninghuur.vlaanderen