Volledig instapklaar appartement met 2 slaapkamers

Baronstraat 137 0206, 8870 Izegem
 • Slaapkamers

  2

 • Bewoonbare opp.

  83 m²

 • EPC-label

  epc-labels-vlaanderen

€ 700

Beschrijving

Ontdek dit recent appartement met twee slaapkamers gelegen op de tweede verdieping van residentie "Hofstede". Het appartement heeft een bewoonbare oppervlakte van ca. 83 m². "Kouterpark" ligt op een boogscheut van het centrum van Izegem en werd opgebouwd rond een autoluw en groen binnenplein. Verder bevinden zich tal van buurtwinkels op wandelafstand.

Indeling

Interieur

Inkomhal met gastentoilet, lichtrijke woonkamer met open geïnstalleerde keuken (voorzien van keramische kookplaat, dampkap, oven, koelkast, dubbele spoelbak) met annex bergruimte voorzien van een aansluiting voor een wasmachine. Aansluitend bevindt zich het terras. Verder beschikt het appartement over een badkamer (bad en dubbel lavabomeubel) en twee slaapkamers waarvan één met balkon.

Exterieur

Het appartement beschikt over een ruim en zonnig terras achteraan en een balkon aan de voorzijde.

Technisch

 • CV op aardgas
 • Dubbele beglazing
 • Provisie gemeenschappelijke kosten: 50 EUR/ maand
 • Vrij vanaf 1 mei 2024

Troeven

 • Gunstige ligging
 • Energiezuinig
 • Voorzien van zonnescreens en vliegramen
 • Gordijnen aanwezig
 • Ondergrondse autostaanplaats en kelderberging inbegrepen

Benieuwd?

Julie organiseert voor dit appartement bezoeken ter plaatse, mits het maken van een afspraak.

Algemeen

 • Referentie VH24017JG
 • Type Appartement
 • Bouwtype Halfopen
 • Bouwjaar 2017
 • Algemene staat Instapklaar
 • Oriëntatie tuin Zuid
 • EPC 65.64 kWh/m² epc-labels-vlaanderen
 • Bewoonbare opp. 83 m²
 • Voorzieningen Elektriciteit, Aardgas, Stadswater, Internet, Telefoon, Videofoon
 • Omgeving Omgeving school, Rustig, Woonkern, Kalm, Groen, Onderwijs - Secundair onderwijs, Warenhuizen - Aldi, Warenhuizen - Carrefour, Warenhuizen - Colruyt, Onderwijs - Basis en kleuter onderwijs, Gezondheid - Apotheker, Gezondheid - Tandarts, Warenhuizen - Albert Heijn, Warenhuizen - Delhaize, Vervoer - Bus-en/of tramhalte, Vervoer - Treinstations

Julie staat voor je klaar

Wij kennen de buurt als onze broekzak en beantwoorden graag al je vragen over dit pand.

Contacteer Julie

Interesse?

Volledig instapklaar appartement met 2 slaapkamers

Baronstraat 137 0206, 8870 Izegem

€ 700

Contacteer Julie

Veelgestelde vragen bij het huren van vastgoed

Alle vragen bekijken
Zijn rookmelders verplicht?

Ja, uiterlijk op 1 januari 2020 moesten alle woningen in Vlaanderen over de nodige rookmelders of branddetectie systeem beschikken. De verplichting is zowel van toepassing voor huurwoningen als voor woningen die je als eigenaar zelf bewoont. De huurder wordt dan op zijn beurt verplicht de batterijen (indien van toepassing) tijdig te vervangen. Als een woning hier niet aan voldoet, wordt ze in de regel als ‘niet-conform’ beschouwd.

Meer info: www.vlaanderen.be

Is een conformiteitsattest verplicht voor huurwoningen?

Neen, een conformiteitsattest is niet verplicht bij het verhuren van een woning tenzij de gemeente het via een gemeentelijk regelement wel verplicht. Toch wordt het steeds aangeraden om dit als eigenaar te voorzien. Een attest bevestigt namelijk dat je aan de geldende normen voldoet. De kostprijs van een conformiteitsattest wordt gemeentelijk bepaald.

Meer info: www.vlaanderen.be

Voor welke termijn ben ik als huurder beschermd bij handelshuur?

De overeenkomst wordt afgesloten voor minimaal 9 jaar. Dat geeft de handelshuurder een grotere zekerheid in tijd. Als huurder kan je het contract om de 3 jaar opzeggen met een aangetekend schrijven (minstens voor de 3-jaarlijkse vervaldatum). Ook de verhuurder kan de overeenkomst om de 3 jaar opzeggen, maar dan moet hij een periode van 1 jaar voor de 3-jaarlijkse vervaldag respecteren. Als de verhuurder opzegt, dan moeten wel 3 extra voorwaarden vervuld zijn:

 • Het moet gaan om een geschreven huurcontract.

 • Hij moet het pand zelf voor handel in gebruik nemen of de handel laten uitoefenen door 1 van de in de wet vermelde personen.

 • De mogelijkheid moet uitdrukkelijk in de lopende handelshuurovereenkomst voorzien zijn.

Als huurder heb je bovendien recht op 3 huurhernieuwingen van de handelshuurovereenkomst. Je krijgt als huurder na 9 jaar het voorecht om de overeenkomst te vernieuwen en jouw handel voort te zetten. Die hernieuwing moet je aanvragen ten vroegste 18 maanden en ten laatste 15 maanden voor het eindigen van de lopende huurperiode van 9 jaar. In totaal biedt het huurcontract dus een bescherming van 36 jaar. De verhuurder kan huurvernieuwing onder bepaalde voorwaarden wel weigeren.

Info: www.vlaanderen.be

Hoeveel maanden bedraagt de huurwaarborg bij het huren van een woning?

Voor huurovereenkomsten gesloten vanaf 1 januari 2019 mag de verhuurder een huurwaarborg van maximaal 3 maanden huur vragen. Bij oudere huurcontracten kan de verhuurder niet eisen dat de huurder, bij een eerder vastgezette waarborg van 2 maanden, een 3de maand bijbetaalt.

Meer info: www.vlaanderen.be

Kan je een woninghuurovereenkomst afsluiten voor langer dan 9 jaar?

Ja, dat kan. Huurovereenkomsten met een duurtijd langer dan 9 jaar moeten wel verleden worden bij de notaris.

Meer info: www.woninghuur.vlaanderen en www.notaris.be

Waarom is een gedetailleerde plaatsbeschrijving belangrijk?

Op het einde van de huur moet de huurder de woning in dezelfde staat teruggeven. Is er bijkomende schade? Dan moet de huurder die herstellen, tenzij het om normale slijtage of overmacht gaat, of wanneer hij bewijst dat de verhuurder voor de herstelling moet instaan. Indien er geen plaatsbeschrijving aanwezig is, neemt men aan dat de woning op het einde van de huur nog in oorspronkelijke staat is. De huurder is dan niet verantwoordelijk voor schade tenzij de verhuurder kan bewijzen dat de huurder deze veroorzaakt heeft, maar zonder plaatsbeschrijving is dat erg moeilijk.

Meer info: www.woninghuur.vlaanderen

Moet ik als huurder een brandverzekering afsluiten voor mijn huurwoning?

Ja, als huurder moet je een verzekering afsluiten. Als huurder ben je namelijk aansprakelijk voor brand- en waterschade tenzij je kan bewijzen dat je niets aan de brand kan doen. Ook de eigenaar is verplicht om een brandverzekering af te sluiten.

Meer info: www.woninghuur.vlaanderen