Centraal gelegen woning te Roeselare
Bollenstraat 46, 8800 Roeselare-
Slaapkamers
2
-
Bewoonbare opp.
110 m²
-
Grond
65 m²
-
EPC-label
€ 750
Beschrijving
Indeling
Gelijkvloers
Inkomhal, leefruimte, keuken (voorzien van oven, kookplaat, dampkap, spoelbak en koelkast met diepvriesvak)Eerste verdieping
Slaapkamer en badkamer (voorzien van inloopdouche, toilet en badkamermeubel)Zolderverdieping
Via de vaste trap is de zolderverdieping met tweede slaapkamer en zolderberging te bereiken.Exterieur
Koer (Z).Technisch
- Decentrale verwarming op aardgas (leefruimte)
- Elektrische verwarming (keuken en eerste slaapkamer)
- Centrale verwarming op aardgas (badkamer en zolderberging)
- Dubbele beglazing (hoofdzakelijk PVC)
- Badkamermeubel wordt nog afgewerkt
- Zonnepanelen (3360 Wp)
Troeven
- Centrale ligging
- Op wandelafstand van verschillende voorzieningen
- Onmiddellijk vrij
Benieuwd?
Sarah organiseert voor deze woning de bezoeken ter plaatse, mits het maken van een afspraak.Algemeen
- Referentie VH24010
- Type Huis
- Bouwtype Halfopen
- Beschikbaarheid Onmiddelijk
- Oriëntatie tuin Zuid
- EPC 637 kWh/m²
- Grond 65 m²
- Bewoonbare opp. 110 m²
- Voorzieningen Elektriciteit, Aardgas, Stadswater, Internet, Distributie, Zonnepanelen
- Omgeving Onderwijs - Secundair onderwijs, Warenhuizen - Aldi, Warenhuizen - Carrefour, Warenhuizen - Colruyt, Onderwijs - Basis en kleuter onderwijs, Gezondheid - Apotheker, Gezondheid - Tandarts, Warenhuizen - Albert Heijn, Warenhuizen - Delhaize, Vervoer - Bus-en/of tramhalte, Vervoer - Treinstations
Ja, uiterlijk op 1 januari 2020 moesten alle woningen in Vlaanderen over de nodige rookmelders of branddetectie systeem beschikken. De verplichting is zowel van toepassing voor huurwoningen als voor woningen die je als eigenaar zelf bewoont. De huurder wordt dan op zijn beurt verplicht de batterijen (indien van toepassing) tijdig te vervangen. Als een woning hier niet aan voldoet, wordt ze in de regel als ‘niet-conform’ beschouwd.
Meer info: www.vlaanderen.be
Neen, een conformiteitsattest is niet verplicht bij het verhuren van een woning tenzij de gemeente het via een gemeentelijk regelement wel verplicht. Toch wordt het steeds aangeraden om dit als eigenaar te voorzien. Een attest bevestigt namelijk dat je aan de geldende normen voldoet. De kostprijs van een conformiteitsattest wordt gemeentelijk bepaald.
Meer info: www.vlaanderen.be
De overeenkomst wordt afgesloten voor minimaal 9 jaar. Dat geeft de handelshuurder een grotere zekerheid in tijd. Als huurder kan je het contract om de 3 jaar opzeggen met een aangetekend schrijven (minstens voor de 3-jaarlijkse vervaldatum). Ook de verhuurder kan de overeenkomst om de 3 jaar opzeggen, maar dan moet hij een periode van 1 jaar voor de 3-jaarlijkse vervaldag respecteren. Als de verhuurder opzegt, dan moeten wel 3 extra voorwaarden vervuld zijn:
Het moet gaan om een geschreven huurcontract.
Hij moet het pand zelf voor handel in gebruik nemen of de handel laten uitoefenen door 1 van de in de wet vermelde personen.
De mogelijkheid moet uitdrukkelijk in de lopende handelshuurovereenkomst voorzien zijn.
Als huurder heb je bovendien recht op 3 huurhernieuwingen van de handelshuurovereenkomst. Je krijgt als huurder na 9 jaar het voorecht om de overeenkomst te vernieuwen en jouw handel voort te zetten. Die hernieuwing moet je aanvragen ten vroegste 18 maanden en ten laatste 15 maanden voor het eindigen van de lopende huurperiode van 9 jaar. In totaal biedt het huurcontract dus een bescherming van 36 jaar. De verhuurder kan huurvernieuwing onder bepaalde voorwaarden wel weigeren.
Info: www.vlaanderen.be
Voor huurovereenkomsten gesloten vanaf 1 januari 2019 mag de verhuurder een huurwaarborg van maximaal 3 maanden huur vragen. Bij oudere huurcontracten kan de verhuurder niet eisen dat de huurder, bij een eerder vastgezette waarborg van 2 maanden, een 3de maand bijbetaalt.
Meer info: www.vlaanderen.be
Ja, dat kan. Huurovereenkomsten met een duurtijd langer dan 9 jaar moeten wel verleden worden bij de notaris.
Meer info: www.woninghuur.vlaanderen en www.notaris.be
Op het einde van de huur moet de huurder de woning in dezelfde staat teruggeven. Is er bijkomende schade? Dan moet de huurder die herstellen, tenzij het om normale slijtage of overmacht gaat, of wanneer hij bewijst dat de verhuurder voor de herstelling moet instaan. Indien er geen plaatsbeschrijving aanwezig is, neemt men aan dat de woning op het einde van de huur nog in oorspronkelijke staat is. De huurder is dan niet verantwoordelijk voor schade tenzij de verhuurder kan bewijzen dat de huurder deze veroorzaakt heeft, maar zonder plaatsbeschrijving is dat erg moeilijk.
Meer info: www.woninghuur.vlaanderen
Ja, als huurder moet je een verzekering afsluiten. Als huurder ben je namelijk aansprakelijk voor brand- en waterschade tenzij je kan bewijzen dat je niets aan de brand kan doen. Ook de eigenaar is verplicht om een brandverzekering af te sluiten.
Meer info: www.woninghuur.vlaanderen