Gelijkvloers hoek appartement met riant terras
Kasteelstraat 33 501, 8870 Izegem-
Slaapkamers
2
-
Bewoonbare opp.
91 m²
-
Terrasoppervlakte
36 m²
€ 307.894,95
Beschrijving
Wonen aan een publiek toegankelijk en groen kasteelpark, vlakbij Kasteel Blauwhuis dat volledig gerenoveerd en gerestaureerd werd, dat klinkt ongetwijfeld als een sprookje. Dit gelijkvloers 2-slaapkamerappartement in unit 5 (laatste residentie van de tweede fase), beschikt over een bewoonbare oppervlakte van 91m² en een riant terras van 36m². Duurzaamheid en wooncomfort zijn hier dé prioriteit.
Indeling
Appartement
Inkomhal, leefruimte met open, volledig geïnstalleerde keuken, zuidgericht terras, berging, toilet, badkamer en twee slaapkamers.Exterieur
Blauwpoorte is gelegen aan de oostzijde van het publiek toegankelijk kasteelpark Blauwhuis. Via twee bruggen over de omwalling bereik je de projectzone die in meerdere fiets- en wandelpaden voorziet. Met 3 bruggen over de kasteelbeek aan de westzijde van Blauwpoorte wordt er voor gezorgd dat er onmiddellijke verbinding is met het centrum via de brandweerparking (P1) en de Patrick Sercudreef. Rustig en groen gelegen aan het park maar toch genietend van een uitstekende bereikbaarheid, toegang tot het centrum én het openbaar vervoer. Het station (trein en bus) bevindt zich immers op wandelafstand (ca. 500m) van het project. Het ontwerp is een pareltje van de architecten Govaert & Vanhoutte. Puurheid en eenvoud.Technisch
- Geothermisch warmtepompsysteem
- Vloerverwarming
- Passieve koeling
- Basis toepassing van KNX-systeem. Dit is een wereldstandaard voor automatisering. Het is mogelijk om dit systeem uit te breiden waardoor je met één touchscreen alle technieken bedient. Dit systeem biedt dan enorm veel mogelijkheden als een 'smart' systeem waarbij ook aan extra energiebesparing kan gedaan worden door in de toekomst te anticiperen op energieprijsschommelingen doordat de warmtepomp hier 24u vooraf op kan anticiperen. Met slimme functies kan de warmtepomp dus nóg voordeliger in gebruik worden.
- Zonnepanelen mogelijk (voor bepaalde appartementen)
- Extra aandacht voor akoestisch comfort
- Waterinfo: Perceelscore - D | Gebouwscore - D
Troeven
- Topligging aan kasteelpark Blauwhuis
- Focus op duurzaamheid en energie-efficiëntie
- Geen fossiele brandstoffen (!)
- Optimale bezonning door de zuidgerichte terrassen
- Rustig gelegen in het groen, doch heel centraal
- Architectuur van Govaert & Vanhoutte
Benieuwd?
Brecht organiseert voor dit project afspraken op kantoor te Izegem, mits het maken van een afspraak via 051 67 67 57 . Meer algemene informatie is terug te vinden via www.blauwpoorte.be.Algemeen
- Referentie Blauwpoorte V_5.0.1
- Type Appartement
- Bouwtype Gesloten
- Bouwjaar 2022
- Oriëntatie tuin Zuid
- Keuringsattest elektriciteit Ja, conform
- Grond 91 m²
- Bewoonbare opp. 91 m²
- Terrasoppervlakte 36 m²
- Voorzieningen Elektriciteit, Stadswater, Riolering, Internet, Distributie, Vloerverwarming, Videofoon
- Omgeving Centrum, Stadskern, Groen
Stedenbouwkundig
- Bestemming Woongebied
- Dagvaarding Nee
- Bouwvergunning Ja
- Verkavelingsvergunning Ja
- Recht van voorkoop Ja
- Beschermd erfgoed Nee
- Geïnventariseerd erfgoed Nee
- Gevalideerd as-builtattest Ja
- Afgebakende oeverzone Niet van toepassing
- Overstromingsgevoeligheid Mogelijk overstromingsgevoelig
- G(ebouw)-score Klasse D
- P(erceel)-score Klasse D
Overstromingsgevoeligheid
Veelgestelde vragen bij de aankoop van vastgoed
Neen. Het kadastraal inkomen is een fictief huurinkomen dat aan elk onroerend goed wordt toegekend door de overheid, ook al wordt het niet verhuurd. Het kadastraal inkomen geeft een indicatie van de waarde van het onroerend goed en vormt bijvoorbeeld de basis voor de berekening van de onroerende voorheffing. De onroerende voorheffing zelf is een jaarlijkse Vlaamse belasting op onroerende goederen die in het Vlaams Gewest liggen.
Meer info: www.vlaanderen.be
Het recht van voorkoop is een wettelijk recht dat de mogelijkheid geeft om te verkopen onroerend goed bij voorrang op de kandidaat-koper aan te kopen. Dit aan dezelfde prijs en onder de zelfde voorwaarden. Rechten van voorkoop zijn voor overheidsinstellingen een instrument om hun opdracht van openbaar nut te realiseren. Als een overheid dat recht uitoefent, verwerft zij dus in de plaats van de kandidaat-koper het onroerend goed in kwestie. In een gebied waar het specifiek voorkooprecht speelt, mag een eigenaar pas verkopen nadat hij de begunstigden van het voorkooprecht de gelegenheid heeft gegeven hun recht uit te oefenen. Of er al dan niet een voorkooprecht van toepassing is moet situatie per situatie bekeken worden.
Meer info: www.vlaanderen.be
Een EPC is verplicht wanneer je een woning, appartement, studio, … publiekelijk te koop of te huur wil stellen. De verkoper/verhuurder, en bij uitbreiding de vastgoedmakelaar, is verplicht om in advertenties de energieprestatie van de wooneenheid te vermelden met de energiescore of het EPC-label. Een EPC is slechts in bepaalde gevallen niet verplicht, bijvoorbeeld bij verkoop van een onbewoonbaar verklaarde wooneenheid, verkoop/verhuur van woonboten, verhuur van vakantie woning met een huurovereenkomst voor minder dan 2 maanden, …
Meer info: www.vlaanderen.be en www.energiesparen.be
Het stedenbouwkundig uittreksel bevat informatie over de vergunningen, bestemmingen, verkavelingen, eventuele bouwovertredingen, … van een bepaald perceel of woning. Dit uittreksel moet verplicht ter beschikking gesteld worden aan de koper. Het uittreksel mag op het moment van verkoop bovendien niet ouder zijn dan 1 jaar. De bedoeling ervan is de koper zo volledig en correct mogelijk te informeren over de actuele stedenbouwkundige toestand.
Meer info: www.vlaanderen.be
Ja, bij de verkoop van een onroerend goed moet een bodemattest aangevraagd worden bij de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). Het attest geeft weer of OVAM beschikt over relevante gegevens van de bodemkwaliteit. Zijn er geen gegevens beschikbaar, dan wordt een blanco bodemattest afgeleverd. Als er bijvoorbeeld in het verleden of heden activiteiten waren of zijn met een risico tot bodemverontreiniging, spreekt men van een risicogrond.
Meer info: www.vlaanderen.be