Blauwpoorte - Kasteeltoren 1

Kasteelstraat 33, 8870 Izegem

Beschrijving

Nieuwbouwzondag op 28 april. Kom langs tussen 10-12u & 13u30-15u30 en doe een korte, begeleide rondgang op de werf en bezichtig het modelappartement. Parkeren kan het best op de brandweerparking (P1). Wij zullen u ontvangen aan de brug van de parking naar het project.

Wonen aan een publiek toegankelijk en groen kasteelpark, vlakbij Kasteel Blauwhuis dat volledig gerenoveerd en gerestaureerd werd, dat klinkt ongetwijfeld als een sprookje. Ontdek hier Kasteeltoren 1, gelegen in de derde en laatste fase van het project. Kasteeltoren 1 bestaat uit 3 gelijkvloerse kantoorruimtes en 33 appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers met een oppervlakte van ca. 64m² - 150m² met ruime terrassen. Beleving, duurzaamheid en wooncomfort zijn hier dé prioriteit.

Indeling

Kasteeltoren 1

 • Gelijkvloers: 3 kantoorruimtes
 • 1ste-4de verdieping: 5 appartementen (1 en 2 slaapkamers)
 • 5de verdieping: 4 appartementen (1 en 2 slaapkamers)
 • 6de-8ste verdieping: 3 appartementen (2 en 3 slaapkamers)

Omgeving

Kasteeltoren 1 is gelegen aan de oostzijde van het publiek toegankelijk kasteelpark Blauwhuis. Via de aan te leggen brug over de omwalling aan het toekomstig plein tussen de tweede en de derde fase kom je rechtstreeks terecht in het park. Blauwpoorte zelf voorziet in meerdere fiets- en wandelpaden. Met 3 bruggen over de kasteelbeek aan de westzijde van Blauwpoorte wordt er voor gezorgd dat er onmiddellijke verbinding is met het centrum via de brandweerparking (P1) en de Patrick Sercudreef. Rustig en groen gelegen aan het park maar toch genietend van een uitstekende bereikbaarheid, toegang tot het centrum én het openbaar vervoer. Het station (trein en bus) bevindt zich immers op wandelafstand (ca. 500m) van het project.

Architectuur

Het ontwerp is een pareltje van de architecten Govaert & Vanhoutte. Een hoger gebouw wordt vaak als zwaar ervaren ten opzichte van de omgeving. Met de sobere doch fijne en hoogstaande architectuur van Govaert & Vanhoutte is men er echter in geslaagd om voor volledig Blauwpoorte één verhaal te schrijven dat klopt en zorgt voor rust te midden een groene omgeving. Puurheid en eenvoud. Een echte meerwaarde voor de stad.

Technisch

 • Geothermisch warmtepompsysteem
 • Vloerverwarming
 • Passieve koeling
 • Basis toepassing van KNX-systeem. Dit is een wereldstandaard voor automatisering. Het is mogelijk om dit systeem uit te breiden waardoor je met één touchscreen alle technieken bedient. Dit systeem biedt dan enorm veel mogelijkheden als een 'smart' systeem waarbij ook aan extra energiebesparing kan gedaan worden door in de toekomst te anticiperen op energieprijsschommelingen doordat de warmtepomp hier 24u vooraf op kan anticiperen. Met slimme functies kan de warmtepomp dus nóg voordeliger in gebruik worden.
 • Extra aandacht voor akoestisch comfort
 • Waterinfo: Perceelscore - D | Gebouwscore - D

Troeven

 • Topligging aan kasteelpark Blauwhuis
 • Focus op duurzaamheid en energie-efficiëntie
 • Geen fossiele brandstoffen (!)
 • BEO-veld (waar de boringen zitten) wordt eigendom van de gebouwen (!)
 • Aan te leggen plein aan de oostzijde van kasteeltoren 1 en brug met rechtstreekse toegang tot het park
 • Optimale bezonning door de zuidgerichte terrassen. Er zijn ook een aantal west georiënteerde terrassen
 • Rustig gelegen in het groen, doch heel centraal
 • Architectuur van Govaert & Vanhoutte

Benieuwd?

Brecht organiseert voor dit project afspraken op kantoor te Izegem, mits het maken van een afspraak via 051 67 67 57. Meer algemene informatie is terug te vinden via www.blauwpoorte.be.

Brecht staat voor je klaar

Wij kennen de buurt als onze broekzak en beantwoorden graag al je vragen over dit pand.

Contacteer Brecht

Interesse?

Blauwpoorte - Kasteeltoren 1

Kasteelstraat 33, 8870 Izegem

€ 159.500

Contacteer Brecht

Veelgestelde vragen bij de aankoop van vastgoed

Is het kadastraal inkomen hetzelfde als de onroerende voorheffing?

Neen. Het kadastraal inkomen is een fictief huurinkomen dat aan elk onroerend goed wordt toegekend door de overheid, ook al wordt het niet verhuurd. Het kadastraal inkomen geeft een indicatie van de waarde van het onroerend goed en vormt bijvoorbeeld de basis voor de berekening van de onroerende voorheffing. De onroerende voorheffing zelf is een jaarlijkse Vlaamse belasting op onroerende goederen die in het Vlaams Gewest liggen.

Meer info: www.vlaanderen.be

Wat is een recht van voorkoop in Vlaanderen?

Het recht van voorkoop is een wettelijk recht dat de mogelijkheid geeft om te verkopen onroerend goed bij voorrang op de kandidaat-koper aan te kopen. Dit aan dezelfde prijs en onder de zelfde voorwaarden. Rechten van voorkoop zijn voor overheidsinstellingen een instrument om hun opdracht van openbaar nut te realiseren. Als een overheid dat recht uitoefent, verwerft zij dus in de plaats van de kandidaat-koper het onroerend goed in kwestie. In een gebied waar het specifiek voorkooprecht speelt, mag een eigenaar pas verkopen nadat hij de begunstigden van het voorkooprecht de gelegenheid heeft gegeven hun recht uit te oefenen. Of er al dan niet een voorkooprecht van toepassing is moet situatie per situatie bekeken worden.

Meer info: www.vlaanderen.be

Wanneer is een energieprestatiecertificaat (EPC) verplicht?

Een EPC is verplicht wanneer je een woning, appartement, studio, … publiekelijk te koop of te huur wil stellen. De verkoper/verhuurder, en bij uitbreiding de vastgoedmakelaar, is verplicht om in advertenties de energieprestatie van de wooneenheid te vermelden met de energiescore of het EPC-label. Een EPC is slechts in bepaalde gevallen niet verplicht, bijvoorbeeld bij verkoop van een onbewoonbaar verklaarde wooneenheid, verkoop/verhuur van woonboten, verhuur van vakantie woning met een huurovereenkomst voor minder dan 2 maanden, …

Meer info: www.vlaanderen.be en www.energiesparen.be

Wat is het belang van een stedenbouwkundig uittreksel bij verkoop?

Het stedenbouwkundig uittreksel bevat informatie over de vergunningen, bestemmingen, verkavelingen, eventuele bouwovertredingen, … van een bepaald perceel of woning. Dit uittreksel moet verplicht ter beschikking gesteld worden aan de koper. Het uittreksel mag op het moment van verkoop bovendien niet ouder zijn dan 1 jaar. De bedoeling ervan is de koper zo volledig en correct mogelijk te informeren over de actuele stedenbouwkundige toestand.

Meer info: www.vlaanderen.be

Is een bodemattest verplicht bij verkoop?

Ja, bij de verkoop van een onroerend goed moet een bodemattest aangevraagd worden bij de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). Het attest geeft weer of OVAM beschikt over relevante gegevens van de bodemkwaliteit. Zijn er geen gegevens beschikbaar, dan wordt een blanco bodemattest afgeleverd. Als er bijvoorbeeld in het verleden of heden activiteiten waren of zijn met een risico tot bodemverontreiniging, spreekt men van een risicogrond.

Meer info: www.vlaanderen.be