Te renoveren bungalow in de fruitwijk van Merelbeke
Kerselaarstraat 32, 9820 Merelbeke-
Slaapkamers
3
-
Bewoonbare opp.
132 m²
-
Grond
807 m²
-
EPC-label
€ 375.000
Beschrijving
Deze te renoveren bungalow in de rustige fruitwijk van Merelbeke ligt op een perceel van 807 m² en biedt een bruikbare vloeroppervlakte van 132 m². De zonnige tuin rondom de woning biedt volop ruimte voor bijvoorbeeld een fantastische moestuin en is een fijne plek om tot rust te komen. Daarnaast beschikt de woning over een ruime oprit met plaats voor meerdere wagens en een inpandige garage. De buurt staat bekend om zijn vriendelijke en behulpzame buren, wat zorgt voor een aangename woonomgeving.
Indeling
Gelijkvloers
Inkomhal met gastentoilet, leefruimte, keuken, drie slaapkamers, badkamer, inpandige garage.
Zolderverdieping
De praktische zolderverdieping is ideaal voor het opbergen van spullen.
Exterieur
Deze woning heeft een zonnige zuidoostgerichte tuin en is omringd door groen.
Praktisch
- Centrale verwarming op aardgas;
- Rolluiken overal aanwezig;
- Regenwaterput van 1500l;
- Uitbreiding naar achteren mogelijk tot een maximale diepte van 20 meter, gemeten vanaf de vastgestelde bouwzone. Dit betekent dat er nog 4,5 meter kan worden bijgebouwd;
- De woning kan worden verhoogd tot 2 bouwlagen, al dan niet met een hellend dak;
- Plattegrond hieronder te downloaden;
- Renovatieverplichting van toepassing;
- Renovatiesimulatie hieronder te maken.
Dit pand is onderhevig aan de renovatieverplichting die door de Vlaamse overheid wordt opgelegd voor residentiële/niet-residentiële gebouwen. Consulteer voor meer informatie de website van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap via https://www.energiesparen.be/renovatieverplichting-residenti%C3%ABle-gebouwen-2023.
Troeven
- Fantastische locatie
- Heerlijke tuin
- Leuke buren
Benieuwd?
Augustus (BIV 509 378) organiseert hiervoor een Bordes-bezoekdag op zaterdag 25 januari 2025, mits het maken van een afspraak.
Algemeen
- Referentie VKM24045AVRCC
- Type Huis
- Bouwtype Open
- Bouwjaar 1979
- Algemene staat Te renoveren
- Beschikbaarheid Bij akte
- Oriëntatie tuin Zuidoost
- Keuringsattest elektriciteit Ja, niet conform
- EPC 509 kWh/m²
- Asbest type attest Niet-destructieve asbestinventaris
- Asbest inventaris Niet-asbestveilig (4)
- Grond 807 m²
- Bewoonbare opp. 132 m²
- Kadastraal inkomen € 1375
- Voorzieningen Elektriciteit, Aardgas, Stadswater, Riolering, Telefoon, Distributie, Regenwater, Septische put
- Omgeving Villawijk
Stedenbouwkundig
- Bestemming Woonuitbreidingsgebied
- Dagvaarding Nee
- Bouwvergunning Ja
- Verkavelingsvergunning Ja
- Recht van voorkoop Nee
- Beschermd erfgoed Nee
- Geïnventariseerd erfgoed Nee
- Gevalideerd as-builtattest Nee
- Afgebakende oeverzone Niet van toepassing
- Overstromingsgevoeligheid Niet overstromingsgevoelig
- G(ebouw)-score Klasse A
- P(erceel)-score Klasse A
Overstromingsgevoeligheid
Veelgestelde vragen bij de aankoop van vastgoed
Neen. Het kadastraal inkomen is een fictief huurinkomen dat aan elk onroerend goed wordt toegekend door de overheid, ook al wordt het niet verhuurd. Het kadastraal inkomen geeft een indicatie van de waarde van het onroerend goed en vormt bijvoorbeeld de basis voor de berekening van de onroerende voorheffing. De onroerende voorheffing zelf is een jaarlijkse Vlaamse belasting op onroerende goederen die in het Vlaams Gewest liggen.
Meer info: www.vlaanderen.be
Het recht van voorkoop is een wettelijk recht dat de mogelijkheid geeft om te verkopen onroerend goed bij voorrang op de kandidaat-koper aan te kopen. Dit aan dezelfde prijs en onder de zelfde voorwaarden. Rechten van voorkoop zijn voor overheidsinstellingen een instrument om hun opdracht van openbaar nut te realiseren. Als een overheid dat recht uitoefent, verwerft zij dus in de plaats van de kandidaat-koper het onroerend goed in kwestie. In een gebied waar het specifiek voorkooprecht speelt, mag een eigenaar pas verkopen nadat hij de begunstigden van het voorkooprecht de gelegenheid heeft gegeven hun recht uit te oefenen. Of er al dan niet een voorkooprecht van toepassing is moet situatie per situatie bekeken worden.
Meer info: www.vlaanderen.be
Een EPC is verplicht wanneer je een woning, appartement, studio, … publiekelijk te koop of te huur wil stellen. De verkoper/verhuurder, en bij uitbreiding de vastgoedmakelaar, is verplicht om in advertenties de energieprestatie van de wooneenheid te vermelden met de energiescore of het EPC-label. Een EPC is slechts in bepaalde gevallen niet verplicht, bijvoorbeeld bij verkoop van een onbewoonbaar verklaarde wooneenheid, verkoop/verhuur van woonboten, verhuur van vakantie woning met een huurovereenkomst voor minder dan 2 maanden, …
Meer info: www.vlaanderen.be en www.energiesparen.be
Het stedenbouwkundig uittreksel bevat informatie over de vergunningen, bestemmingen, verkavelingen, eventuele bouwovertredingen, … van een bepaald perceel of woning. Dit uittreksel moet verplicht ter beschikking gesteld worden aan de koper. Het uittreksel mag op het moment van verkoop bovendien niet ouder zijn dan 1 jaar. De bedoeling ervan is de koper zo volledig en correct mogelijk te informeren over de actuele stedenbouwkundige toestand.
Meer info: www.vlaanderen.be
Ja, bij de verkoop van een onroerend goed moet een bodemattest aangevraagd worden bij de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). Het attest geeft weer of OVAM beschikt over relevante gegevens van de bodemkwaliteit. Zijn er geen gegevens beschikbaar, dan wordt een blanco bodemattest afgeleverd. Als er bijvoorbeeld in het verleden of heden activiteiten waren of zijn met een risico tot bodemverontreiniging, spreekt men van een risicogrond.
Meer info: www.vlaanderen.be