Een vrijblijvende waardebepaling

Verkopen

Augustus Van Renterghem

Een correcte prijszetting zorgt dat u vlot verkoopt, én aan de hoogste prijs.

Eens u heeft beslist uw woning te verkopen dan wilt u daar natuurlijk zo veel mogelijk aan verdienen. Een correcte prijszetting is hiervoor cruciaal. Publiceert u te goedkoop dan verkoopt u snel en verliest u geld. Publiceert u te duur dan verliest u tijd en verliest u geld. Een correcte prijszetting zorgt dat u vlot verkoopt, én aan de hoogste prijs.

Laat u niet leiden door eerdere verkopen in uw buurt. De vastgoedmarkt van vorige maand is niet deze van vandaag. De prijs die u zag in de advertentie van uw buurman is daarnaast ook niet per se dezelfde als waaraan hij effectief heeft verkocht. Een bank of expert-schatter zal uw woning veelal naar zijn intrinsieke waarde schatten; wat uw grond en stenen waard zijn. In populaire regio’s zoals Gent, Merelbeke of Lochristi is het echter op de venaliteit van uw woning waar u uw winst haalt. Die venaliteit slaat op de verkoopbaarheid van uw woning. Anders gezegd: het verkooptalent van uw vastgoedmakelaar en hoe hij omgaat met een markt waar de vraag het aanbod overstijgt.

Een uitvoerig schattingsverslag neemt tijd om op te maken en is geen giswerk. Om de schatting te onderbouwen is praktijkervaring en -kennis nodig. Daarom kan een schattingsverslag opgemaakt door een expert al snel enkele honderden euro’s kosten. Gemiddeld kost een schattingsverslag van een landmeter-expert bijvoorbeeld, ongeveer 300 tot 600 euro.

Een vastgoedmakelaar is vaak de beste keuze als u een uitvoerig, transparant en accuraat schattingsverslag wenst. Een Bordes-makelaar zal deze schatting veelal gratis voor u opmaken. Als u als verkoper ook een kandidaat-koper van ons bent, dan hebben wij er allebei baat bij dat u uw woning naar de correcte waarde inschat.

Een professionele schatting van je woning?

Een marktconforme en correcte waardebepaling van je pand vormt het fundament van de succesvolle verkoop. We schatten je woning vrijblijvend en staan uiteraard graag klaar voor de effectieve verkoop. Met een doeltreffende strategie en een professionele opvolging.
Vraag je gratis schatting aan