Interview met Liselot in De Zondag

Algemeen

Augustus Van Renterghem

Enkele weken geleden verscheen Liselot, de zaakvoerder van Bordes Merelbeke, in de bijlage van De Zondag. In het interview vertelt ze over haar ervaringen als Merelbeeks ondernemer en vastgoedmakelaar.

Bordes vastgoed opent deuren

Bordes werd in 2017 opgericht door erkend vastgoedmakelaar Liselot Pyck, toen pas 24 jaar oud. Als geboren en getogen Merelbekenaar was het voor haar geen moeilijke beslissing om in deze mooie Oost-Vlaamse gemeente haar vastgoeddroom te verwezenlijken. We gingen op de koffie bij Liselot.

Hoe ziet Bordes eruit?

Toen ik mijn kantoor oprichtte heb ik vrijwel meteen beslist om op zoek te gaan naar enkele gelijkgestemde, jonge mensen die met mij op avontuur wilden gaan. Eerst was er Augustus, daarna Diana, gevolgd door Niels en Kyara. Eén voor één toppers. Ik beschouw de identiteit, kennis en persoonlijkheid van iedereen als een unieke en essentiële meerwaarde voor het team.

Dus niet iedereen was goed genoeg voor je team?

Elke makelaar maakt deel uit van de Bordes familie. Ik zou dus niet zomaar eender welke persoon aannemen. Ik had mensen nodig met het hart op de juiste plaats. Augustus en ik zijn bijvoorbeeld al jaren vrienden, net zoals Kyara en Diana twee handen op één buik zijn. En Niels is een Pyck, net zoals ik. Eén voor één gelijkgestemden.

Wilde je altijd je eigen kantoor oprichten?

Absoluut. Bordes oprichten was eigenlijk een evidentie. Naast mijn makelaars heeft Bordes nog een zesde lid: Ivy, mijn dwergkeesje. Als CHO (Chief of Happiness Officer) houdt hij de moraal van het kantoor hoog, verlaagt hij stress en zorgt hij ervoor dat we af en toe een frisse neus halen. En ik loop te graag op mijn blote voeten. Hoe leg je dat uit aan een werkgever? Haha!

Gaat het goed met Bordes?

Bordes bestaat nu 5 jaar en verkocht sinds haar oprichting al meer dan 230 panden, dat is meer dan één per week. 92,47% van onze woningen raakt verkocht na afloop van de eerste of tweede bezoekdag. Daarvan gaat 80,23% aan of zelfs boven de gevraagde prijs. Ik kan met overtuiging zeggen dat ik trots ben op onze resultaten en onze groei doorheen de jaren.

Hoe gaan jullie te werk?

Onze missie is eenvoudig: vlot verkopen, zonder zorgen en aan de beste prijs. Vastgoedbemiddeling blijft op de eerste plaats een mensengebeuren. Het beroep van vastgoedmakelaar heeft jammer genoeg niet de beste reputatie. Met Bordes tracht ik de definitie van een vastgoedmakelaar te herschrijven. Ik geloof in een feilloze service, zo veel mogelijk persoonlijk contact, handelen met het oog op een win-win situatie voor beide partijen, eerlijkheid en integriteit. Bemiddelen in vastgoed komt vanuit het hart.

Wat is je favoriete type woning om te verkopen?

Die waar je gewoon voelt dat de verkopers er gelukkig zijn geweest.

Doen jullie enkel verkoop?

Nee hoor! Ook voor verhuur of nieuwbouw kan je bij ons terecht.

Wat is jullie geheim?

Het zal cliché klinken maar: liefde voor vastgoed en de mensen die de stenen bezielen. Als vastgoedkantoor heb je doorgaans weinig terugkerende klanten. Eens de compromis is beklonken is het vaak een beetje afscheid nemen terwijl je wel in emoties hebt gedeeld. Maar wanneer familie of vrienden van klanten bij ons aankloppen om ook voor hen te bemiddelen dan weten we dat dat wederzijds vertrouwen er nog steeds is. Bordes’ mission statement is dan ook niet het verkopen van je pand, maar het veroveren van je hart omdat we je pand goed hebben verkocht. De bankier die al jaren voor de familie werkt, of de kassierster die je aanspreekt bij haar voornaam. Dat is de persoon die wij willen zijn voor onze klanten.

Een makelaar kan dan maar beter een gevoelsmatig persoon zijn?

Inderdaad. Bemiddelen in vastgoed is meer dan verkopen aan een geschatte waarde. Het is aanvoelen, inleven en beleven. Het is aan de makelaar om kandidaat-kopers zich thuis te laten voelen in hun toekomstige woning. Dat is het hele opzet van onze Bordes-bezoekdagen. “Doe altijd meer dan je belooft” is één van onze motto’s waarmee we onze klanten willen verbazen. Een woning verkopen is niet énkel een goed contact, of énkel een waterdicht compromis, of énkel goede bezichtigingen. Elk dossier verdient het beste – en nog wat meer. Een puzzel geeft je ook maar voldoening wanneer je alle stukjes perfect hebt kunnen leggen, toch?

En heb je alle stukjes van die puzzel?

Ieder verkoopdossier krijgt het volledige Bordes-team achter zich onder leiding van één makelaarsduo. Mijn makelaars kennen geen onderlinge rivaliteit en zetten zich in voor hetzelfde doel. De reden om af te wijken van het traditioneel model van een vastgoedkantoor is heel eenvoudig: iedere vastgoedmakelaar heeft zijn eigen, unieke kwaliteiten en die moeten worden aangewend. Vastgoed verkopen vereist een ruim oeuvre aan skills die moeilijk bij één persoon te vinden zijn. De ene kandidaat-koper klikt op de charme van een vrolijke Diana, de andere is onder de indruk van de bouwtechnische kennis van Niels. Wanneer het volledige team achter het verkoopdossier staat is de verkoper zeker dat elke kandidaat-koper aan zijn trekken is gekomen.

Ik voel de liefde voor jouw klanten. Krijg je die liefde ook terug?

Onze manier van werken zorgt voor ontzettend dankbare verkoopdossiers. Bloemen, kaartjes of cadeautjes van tevreden klanten zijn echt geen zeldzaamheid. Daarnaast is het zeker niet ongewoon dat een koper of verkoper nog eens binnenspringt voor een koffietje.

Is er nog plaats in jullie team voor een extra makelaar?

Zeg nooit nooit. Momenteel heb ik een goed, hecht team. Maar soms kan de hoeveelheid werk overweldigend zijn. Als iemand met dezelfde waarden en overtuigingen mijn pad zou kruisen in de toekomst dan nodig ik hen met plezier uit voor een gesprek.

Wil je graag zelf nog iets toevoegen?

Wel, dankzij mijn klanten kunnen mijn team en ik elke dag een nieuw hoofdstuk schrijven aan ons vastgoedverhaal. En dat is echt van onschatbare waarde.

Geïnteresseerd om met Liselot samen te werken?

Neem contact op met Liselot