Welkom in Chalet Bordes!

Algemeen

Augustus Van Renterghem

Wist je dat Bordes haar eigen chalet in de Ardennen verhuurt? De chalet kan gehuurd worden voor een weekend (2 of 3 nachten), een midweek of een volledige week. Bordes verkopers genieten van een speciale korting!

Welkom in Chalet Bordes!

De chalet kan gehuurd worden voor een weekend (2 of 3 nachten), een midweek of een volledige week. Bordes klanten genieten van een rechtstreekse korting als teken van appreciatie en dankbaarheid.

Ligging

Chalet Bordes is gelegen in het hart van de Ardennen in Belgisch Luxemburg in het gehuchtje Ollomont dat deel uitmaakt van Nadrin (Houffalize) en bevindt zich op ongeveer 12km van zowel het centrum van La Roche-en-Ardenne als Houffalize.

Indeling

Op het gelijkvloers bevindt zich een ruime berging, onder meer voor het tuinmaterieel, en de ruimte voor de leidingen en meters.

De verdieping bestaat uit een ruime leefruimte voorzien van een zit- en eetgedeelte met een volledig geïnstalleerde open keuken, berging, apart toilet, 2 slaapkamers en een badkamer met ligbad en douche. Aansluitend aan de woonruimte vind je het ruim zonneterras.

Troeven van de chalet

  • Volledig ingericht en voorzien van huisraad
  • Een volledig ingerichte en geïnstalleerde keuken
  • Badkamer met bad en douche
  • Gezellige pelletkachel
  • Een riant zuidwest georiënteerd zonneterras van ca. 30m² met een fantastisch zicht over de vallei
  • Zwemmen in de Ourthe aan Maboge Plage
  • Suppen op het meer van Nisramont
  • Museum van de Slag om de Ardennen (La Roche-en-Ardenne)
  • Supermarkt aanwezig zowel in La Roche als in Houffalize
  • Lokale warme bakker aanwezig in Nadrin

Benieuwd? Neem alvast een kijkje op de pandpagina van de chalet.

Omgeving en activiteiten

Ollomont en Chalet Bordes zijn gelegen in het hart van de Ardennen, midden in het Natuurpark van de twee Ourthes (Parc naturel des deux Ourthes). Het natuurpark is gelegen in het noordoostelijk gedeelte van de provincie Luxemburg, bestaat uit 76.000 hectare en strekt zich onder meer uit over de gemeenten Houffalize, La Roch-en-Ardenne en Gouvy. De Oostelijke en Westelijke Ourthe vloeien samen nabij Nisramont en meandert dan verder in de richting van La Roche-en-Ardenne.

Le Hérou is een smal en langwerpig schiereiland dat wordt omringd door de rivier de Ourthe. Over het midden van dit schiereiland loopt een 1000 meter lange rotspartij. De chalet is in vogelvlucht ca. 1,2km verwijderd van de rotswanden van Le Hérou. Er zijn diverse prachtige, uitdagende wandelingen langs dit ruw stuk van de Belgische ardennen. Wandel je verder richting La Roche via het Escape Ardenne Eisleck Trail, dan passeer je ondermeer nog de keltische vesting van Le Cheslé, het uitzichtpunt van Les Crestelles, Borzée, etc.

Naar wandelingen toe zijn de mogelijkheden eindeloos. Je maakt het zo pittig als je zelf wil maar hou rekening met de hoogte verschillen. Een wandeling door de natuur naar Achouffe met een welverdiende Chouffe en lunch is altijd een aanrader en minder zwaar dan bijvoorbeeld Le Hérou, Le Cheslé of de barrage van Nisramont.

Houffalize staat bovendien bekend als de mountainbike hoofdstad van België. Eerder fan van het water? Dan is een kajaktocht op de Ourthe van Nisramont (of Maboge) naar La Roche zeker iets voor jou. Suppen kan dan weer op het meer van Nisramont.
Liefst iets minder actief? Er zijn voldoende mogelijkheden om op een rustige wijze te genieten van de prachtige natuur en alsook te profiteren van het Bourgonisch leven.

La chapelle Sainte-Marguerite

Van op het terras van de chalet kijk je onder meer uit op de kapel van Sint-Margaretha.

In de 12de eeuw werd op deze rotspunt, een romaans kerkje gebouwd. De huidige kapel is daar nog een restant van. De kapel werd reeds in 1948 beschermd als monument en zowel het geheel van het kerkhof als de historische ommuring werd als landschap beschermd.

Nog steeds kan je een kaarsje branden in de oude kapel.

Vanaf de chalet kan je wandelen naar de Ourthe. De rivier is ongeveer 100m lager gelegen en het pad is sterk dalend. Bijna aan de Ourthe passeer je langs een rots met het standbeeldje van Sainte-Marguerite.

Contacteer Brecht vandaag nog om jouw avontuur te boeken!

Geïnteresseerd om met Brecht samen te werken?

Neem contact op met Brecht