Vastgoedmythe #2

Verkopen

Augustus Van Renterghem

De komende 9 weken doen we de meest courante vastgoedmythes uit de doeken.

Vastgoedmythes zijn veelal gebaseerd op een aantal vooroordelen waarmee de vastgoedsector te kampen heeft of denkbeelden die met een vastgoedmakelaar worden geassocieerd. Bordes is jong en verzet zich tegen elke vorm van cowboygedrag.

De komende 9 weken doen we de meest courante mythes uit de doeken.

Vastgoedmythe #2: "Ik heb alle tijd van de wereld. Ik kan dus gerust mijn tijd nemen om zelf eerst te proberen verkopen."

Als u niet onder tijdsdruk staat om uw woning te verkopen dan maakt u deel uit van de lucky few. U mag dan wel tijd hebben, uw pand brengt best zo weinig mogelijk tijd door op de vastgoedmarkt.

Onder de juiste vleugels verkoopt een pand op minder dan een maand. Hoe langer een woning te koop staat, hoe wantrouwiger kopers worden. Wanneer Immoweb kopers toont dat een pand al 3 maand online staat, 5000 keer werd bekeken en 90 keer werd bewaard, dan gaat een koper er van uit dat er iets scheelt. Ook van prijsverlaging brengen portaalsites kopers op de hoogte. En er is niets zo onaantrekkelijk als een pand dat waarde ‘verloor’. Hoe langer te koop, hoe lager de verkoopprijs die u zult halen. Wanneer een vastgoedmakelaar die ‘valse start’ moet goedmaken is er vaak al onherstelbaar winstverlies.

Een Bordes-makelaar begrijpt dat snel handelen de sleutel tot succes is. Hoe nieuwer een pand, hoe meer gegeerd door de koper en hoe meer deze bereid is ervoor te betalen. Een Bordes-makelaar overweldigt een koper met een splinternieuw pand, bruisende foto’s, een interessante advertentie, vrolijke bezoekdag en zorgt voor een waterdicht compromis. Hij zorgt ervoor dat alle documentatie over het pand vooraf werd aangevraagd en dat een eerste ontwerp van compromis klaarstaat vooraf de eerste bezoekdag. Time kills all deals en een Bordes-makelaar laat geen ruimte voor buyer’s remorse.

Geïnteresseerd om met ons samen te werken?

Neem contact op