Het belang van een schatting bij jouw woningaankoop.

Verkopen

Augustus Van Renterghem

Sta je op het punt om een huis te kopen? Dan moet je natuurlijk wel weten hoeveel je huidige woning waard is om je aankoopbudget te bepalen. Een schatting of taxatieverslag is hierbij cruciaal.

Sta je op het punt om een huis te kopen? Dan moet je natuurlijk wel weten hoeveel je huidige woning waard is om je aankoopbudget te bepalen. Een schatting of taxatieverslag is hierbij cruciaal: het helpt je niet alleen om je budget voor een nieuwe aankoop te bepalen, maar geeft je ook waardevolle inzichten.

Het nut van een taxatieverslag

  • Inzicht in je financiĆ«le ruimte: weten wat je huidige huis waard is, zet de toon voor je budget bij het zoeken naar een nieuwe woning.
  • Strategisch verkopen: met een duidelijk beeld van de marktwaarde, kun je je huidige woning strategisch en winstgevend verkopen.

Hoe werkt een taxatieverslag?

  • Professionele schatting: Bordes beoordeelt je woning op diverse factoren, zoals locatie, grootte, en staat van onderhoud.
  • Marktwaarde: je krijgt een uitgebreid rapport met de geschatte marktwaarde, essentieel voor zowel de verkoop als je aankoop.

De rol van taxatie bij nieuwe aankoop

  • Budgettering: op basis van de taxatiewaarde van je huidige huis kun je realistisch budgetteren voor je nieuwe droomwoning.
  • Financiering: banken gebruiken vaak taxatieverslagen voor het bepalen van je hypotheekmogelijkheden.

Een taxatieverslag is meer dan een document; het is je gids in het complexe proces van woningverkoop en -aankoop. Een Bordes-makelaar staat voor je klaar om je door dit proces te leiden, zodat je met vertrouwen en de juiste kennis je volgende woningstap kunt zetten. Een Bordes-waardebepaling is ook helemaal vrijblijvend!

Een professionele schatting van je woning?

Een marktconforme en correcte waardebepaling van je pand vormt het fundament van de succesvolle verkoop. We schatten je woning vrijblijvend en staan uiteraard graag klaar voor de effectieve verkoop. Met een doeltreffende strategie en een professionele opvolging.
Vraag je gratis schatting aan