Vastgoedmythe #4

Verkopen

Augustus Van Renterghem

De komende 9 weken doen we de meest courante vastgoedmythes uit de doeken.

Vastgoedmythes zijn veelal gebaseerd op een aantal vooroordelen waarmee de vastgoedsector te kampen heeft of denkbeelden die met een vastgoedmakelaar worden geassocieerd. Bordes is jong en verzet zich tegen elke vorm van cowboygedrag.

De komende 9 weken doen we de meest courante mythes uit de doeken.

Vastgoedmythe #4: "Drie procent commissie is heel gemakkelijk verdiend voor een pand waarvoor veel vraag is. Na één bezoekdag zit de verkoop er immers op."

De Mona Lisa is een olieverfschilderij geschilderd op een paneel van populierenhout en is ongeveer 77 × 53 cm groot. Die materialen zouden vandaag ongeveer € 420 kosten. In dienst van de koning zou Leonardo Da Vinci naar de standaarden van vandaag € 50 per uur hebben verdiend. De totale werktijd van het portret wordt geschat op ongeveer 400 uur. Dat maakt een totaal van € 20.420. Vandaag wordt datzelfde schilderij geschat op € 860.000.000. De waarde van iets is verschillend aan de prijs ervan. De waarde van uw vastgoedmakelaar is niet uit te drukken in het aantal uur dat hij spendeert aan uw pand maar in het aantal uur dat hij heeft geïnvesteerd in zichzelf om uw pand vandaag aan een zo hoog mogelijke prijs te kunnen verkopen.

Een Bordes-makelaar blijft werken aan zijn professionele en persoonlijke ontwikkeling. Dankzij permanente vorming en een passie voor zijn beroep blijft zijn kennis up-to-date. Door voldoende te investeren in hobby’s en interesses blijft ook zijn gemoed optimaal. Elke Bordes-makelaar krijgt de ruimte zijn talenten ten volle te ontplooien binnen het team. Elk teamlid betekent een meerwaarde voor elk dossier. Een Bordes-makelaar is een teamplayer en betrekt de kwaliteiten van al zijn collega’s bij iedere verkoop.

Geïnteresseerd om met ons samen te werken?

Neem contact op