Boete voor niet renoveren?

Kopen

Augustus Van Renterghem

Een huis kopen in Vlaanderen met een EPC-label E of F? Pas op voor de boetes als je de renovatie deadline mist! Deze blogpost geeft je inzicht in wat je kunt verwachten en hoe je boetes kunt vermijden.

Koop je binnenkort een huis in Vlaanderen met EPC-label E of F? Wees dan voorbereid op de renovatieverplichting! Vanaf 2023 moet je binnen vijf jaar renoveren naar minimaal label D. Maar wat als je dat niet haalt?

De kosten van uitstel:

  • Boetes bij te laat renoveren: De boetes kunnen variëren van 500 tot 5.000 euro, afhankelijk van de omvang van je woning en de mate van afwijking van het vereiste label.
  • Oplopende risico's: Als je na de eerste boete nog steeds niet voldoet, kun je een nog hogere boete riskeren.

Slimme renovatieplanning

  • Begin op tijd: Om boetes te vermijden, begin je best zo snel mogelijk na aankoop met plannen.
  • Gebruik beschikbare hulpmiddelen: De overheid biedt steun, zoals Mijn VerbouwPremie, Mijn VerbouwLening en andere subsidies.

Setle

  • Gebruik een renovatietool: Om het renovatieproces te vergemakkelijken, kan je bij te renoveren panden op onze website de Setle-tool gebruiken. Setle helpt je bij het efficiënt plannen, beheren en volgen van je renovatieprojecten. Of het nu gaat om budgetbeheer, tijdsplanning of het bijhouden van je renovatievoortgang, Setle zorgt ervoor dat je georganiseerd blijft en voldoet aan alle renovatieverplichtingen.

Kijk vooruit

  • Toekomstige EPC-normen: De normen verscherpen, dus overweeg om verder te gaan dan de minimale vereisten.

Laat je niet verrassen door boetes en begin tijdig met het plannen van je renovaties. Met een goede voorbereiding en gebruik van de juiste hulpmiddelen, kun je zowel voldoen aan de eisen als investeren in de toekomst van je woning.

Geïnteresseerd om met ons samen te werken?

Neem contact op